Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τους βρεφονηπιοκόμους που κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη

Αλεξανδρούπολη εισαγγελική έρευνα για τους βρεφονηπιοκόμους που κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς των παιδιών στην Αλεξανδρούπολη, που ανακάλυψαν ότι δυο βρεφονηπιοκόμοι κλείδωναν τα παιδιά τους σε σκοτεινή αποθήκη για να ησυχάσουν.

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης έφερε στο φως πατέρας ενός παιδιού και ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.
Η 40χρονη βρεφονηπιαγωγός όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη, παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης». Η δεύτερη βρεφονηπιοκόμος κατηγορείται πως αποκλείεται να μην γνώριζε τις πράξεις της άλλης γυναίκας.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δυο βρεφονηπιοκόμοι έκλειναν τα παιδιά σε μια αποθήκη στον βρεφονηπιακό σταθμό, την οποία ονόμαζαν «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Στο πλαίσιο αυτό μετά την εισαγγελική παρέμβαση έχουν κληθεί σε πρώτη φάση να καταθέσουν ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδήμαρχος και η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών. Εκτός από την ποινική έρευνα διατάχθηκε, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο εμπλεκόμενων βρεφονηπιοκόμων οι οποίες ήδη τέθηκαν σε αργία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μένια Πολυχρόνη, η υπόθεση πήρε τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη ύστερα από προφορική αναφορά γονέων ενός νηπίου για εγκλεισμό των παιδιών σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς φυσικό φωτισμό και κλείδωμα του δωματίου με εξωτερικό σύρτη.

Όπως εξήγησε η κ. Πολυχρόνη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς γονείς παιδιών του εν λόγω τμήματος του βρεφονηπιακού σταθμού, «η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε περισσότερες, σχεδόν από όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές και κατόπιν ακολούθησαν και γραπτές καταγγελίες τόσο στο δήμαρχο όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

Κλείδωναν τα παιδιά σε αποθήκη

Πρόκειται για μικρό αποθηκάκι στο οποίο η 40χρονη βρεφονηπιοκόμος έκλεινε παιδιά 2,5 και 3 ετών προκαλώντας τους φόβους και τραύματα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς.

Για το τι πέρασε η κόρη της μιλά μία μητέρα:

«Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν. Το παιδί μου ξυπνούσε στον ύπνο του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος».