Έχασε τη σκυλίτσα του στον Έβρο και τη βρήκε 1 χρόνο μετά στη Σερβία – “Η πίστη μετακινεί βουνά”

Έχασε τη σκυλίτσα του στον Έβρο και τη βρήκε 1 χρόνο μετά στη Σερβία

Η συγκλονιστική ιστορία του Γάλλου τουρίστα που έχασε τη σκυλίτσα του στα σύνορα του Έβρου και τη βρήκε έναν (1) χρόνο μετά στη Σερβία.

Μια ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, θα σας εξιστορίσουμε σήμερα.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Ράικα, και ο Γάλλος ιδιοκτήτης της (τουρίστας) που έκανε οδοιπορικό στην Ελλάδα παρέα με τη σκυλίτσα του. Μάλιστα είχε φτιάξει μια ειδική κατασκευή για να μπορεί να την έχει μαζί της παντού, καθώς χόμπι τους είναι να γυρνάνε τον κόσμο.

Όταν έφτασαν στους Κήπους Έβρου στο τελωνείο, η Ράικα στη θέα δύο σκύλων φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Η Ράικα κατάφερε να επιβιώσει επί έναν χρόνο και από τον Έβρο όπου χάθηκε, διέσχισε εκατοντάδες χιλιόμετρα στα Βαλκάνια ψάχνοντας για το σπίτι της στη Λυών της Γαλλίας.

Τελικά, το σκυλάκι βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε χαθεί, στους Κήπους Έβρου, στα σύνορα Σερβίας- Βοσνίας όταν την έπιασαν φιλόζωοι, την εξέτασε κτηνίατρος και εντόπισε το τσιπάκι της με τα στοιχεία του Γάλλου ιδιοκτήτη της.

Η Ράικα ήρθε στην Ελλάδα το 2023 μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο καλάθι, στο ποδήλατο του Γάλλου Ρεμί Νταρζέρ (Remy Dargere) ο οποίος ταξίδευε με αυτόν τον τρόπο. Ο ποδηλάτης και ιδιοκτήτης της φτάνοντας στις 7 Απριλίου του 2023, κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, την έχασε, όταν η μόλις ενός έτους Ράικα τρόμαξε από αδέσποτα σκυλιά και έτρεξε προς τους Κήπους Έβρου. Μάταια ο ιδιοκτήτης της την έψαχνε, έμεινε μάλιστα περίπου έναν μήνα στην Αλεξανδρούπολη απ’ όπου την αναζητούσε με τη βοήθεια εθελοντών. Μία εξ αυτών, η Δώρα Κυριακίδου, βρέθηκε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

“Τυπώσαμε αφίσες με την Ράικα και ηχογραφήσαμε το σφύριγμα και την κόρνα ποδηλάτου του Ρεμί στα οποία ανταποκρινόταν για να μπορούμε να την “φωνάζουμε” μ’ αυτά. “Χτενίσαμε” μεγάλη περιοχή ψάχνοντάς την και χωρίς να χάνουμε την ελπίδα ότι θα την βρούμε, παρά την αγωνία μας ότι αν πήγαινε σε ορεινές περιοχές, θα κινδύνευε από επιθέσεις λύκων”, εξιστορεί η κ. Κυριακίδου τονίζοντας ότι ο Ρεμί αναγκάστηκε τελικά μετά από έναν μήνα αναζητήσεων, να επιστρέψει μόνος του στη Γαλλία.

“Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά!”

Όμως η Ράικα δεν είχε πει το τελευταίο της γάβγισμα (λέξη). Ακριβώς έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή της, βρέθηκε στη Σερβία, κοντά στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης που την πήγαν σε κτηνιατρείο και εντόπισαν από το τσιπ της τον κηδεμόνα της, γεγονός που έκανε γνωστό η πρόεδρος της Νέμεσις, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, Νατάσα Μπομπολάκη.

“Όταν βρέθηκαν μέσω του τσιπ, τα στοιχεία του Ρεμί Νταρζέρ και επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του, τρελάθηκε! Απ’ ό,τι μου είπε, θα πάει την προσεχή Παρασκευή ή το Σάββατο για να την παραλάβει” λέει η κ. Κυριακίδου, προσθέτοντας ότι θεωρεί ότι η Ράικα είχε αποφασίσει να γυρίσει μόνη της στη… Λυών. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης της, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι θα ξαναβρεί την αγαπημένη του σκυλίτσα, αφού όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook “Η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά!”.