Μαθητές – Μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής

Μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής

Είναι οι ROBOBUILDERS, οι Lego Parea, οι Robohaio, οι Spike Roboτερόπιτες, οι Robostars, οι BrickBuilders, οι RoboExperts, οι RoboHearts και διαθέτουν δημιουργικότητα.

Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης που υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής UML εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της Robotics Championship στην Oradea της Ρουμανίας τον Μάιο του 2024 και στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της F.I.R.A. στη Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024.

Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία, με προκλήσεις, δημιουργικότητα, έφτιαξαν εφευρετικά ρομπότ για να εκτελέσουν τις αποστολές που είχαν στους διαγωνισμούς.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει

«Η αφοσίωσή τους στη ρομποτική και η διαρκής προσπάθειά τους για τη βελτίωση και την καινοτομία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, αποδεικνύοντας ότι η αφοσίωσή τους, η επιμονή και η δεξιότητά τους, αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας! Ευχόμαστε στα παιδιά να συνεχίσουν να εξερευνούν τον κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής με τον ίδιο πάθος και αφοσίωση, αποτελώντας πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους συμμαθητές τους αλλά και για εμάς τους μεγαλύτερους!»