Αλεξανδρούπολη – Καθηγητής: Eπιμένει ότι όλα είναι σκευωρία εις βάρος του και περιμένει μια συγγνώμη

Αλεξανδρούπολη Καθηγητής επιμένει ότι όλα είναι σκευωρία εις βάρος του και περιμένει μια συγγνώμη

«Με μία συγγνώμη θα λυθεί όλη η υπόθεση γιατί είναι τελείως ψευδείς οι κατηγορίες», δηλώνει ο κατηγορούμενος.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η είδηση ότι ο καθηγητής βιολογίας του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, κατηγορείται από μαθήτρια του για σεξουαλική παρενόχληση.

Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου, με τον καθηγητή να επιμένει ότι όλα είναι σκευωρία εις βάρος του και ότι περιμένει μια συγγνώμη για όσα ψευδώς του καταλογίζονται.

«Απαιτώ μία συγγνώμη για τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου. Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορούν να με συλλάβουν με οποιαδήποτε κατηγορία», αναφέρει ο καθηγητής.

«Με μία συγγνώμη θα λυθεί όλη η υπόθεση γιατί είναι τελείως ψευδείς οι κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε και τη μαθήτρια να επανέλθει στο ρυθμό της και τέλως πάντων θα βοηθούσε και το σχολείο να βρει την ισορροπία του. Εγώ όμως θα βρω ποιος είναι ο ένοχος για τη διαταραχή του σχολείου», πρόσθεσε.

Όσον για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί στο σχολείο, δήλωσε άγνοια: «Παρουσιάζονται καινούργια στοιχεία ότι έχω διαταράξει την ησυχία του σχολείου. Τόσα χρόνια δεν την διαταράσσω, τώρα άλλαξε η διεύθυνση και ξαφνικά δε με θέλει».

«Εκείνη τη μέρα ήρθε ο κύριος (..) και με έβρισε, εγώ πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση εναντίον του και τελικά κάνανε μήνυση εναντίον μου. Γιατί έκανα την πρώτη ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά μου. Είχαν έρθει τα παιδάκια, την πρώτη ώρα την κάναμε. Ναι, είχα άδεια αλλά αυτό είχε γίνει πολλές φορές. Εγώ είχα άδεια και παρατηρώ ότι είμαι και στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πάω στη δουλειά μου παίρνω άδεια απουσίας και μετά από 12 τέτοιες άδειες με απολύουν», δήλωσε.

Η οικογένεια της ανήλικης

Η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον καθηγητή και να διεξαχθεί η επερχόμενη δίκη κεκλεισμένων των θυρών ώστε να είναι σχετικά πιο ανώδυνη για τη μαθήτρια.

Επιθυμία τους είναι η 17χρονη να επιστρέψει στο σχολείο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για να αφοσιωθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου, ενώ ζητούν την απομάκρυνση του καθηγητή από το σχολείο.

Nα σημειώσουμε ότι ο καθηγητής κατηγορείται, δεν έχει καταδικαστεί ακόμα. Ως δημοσιογράφοι, είναι σωστό να το αναφέρουμε στους αναγνώστες μας. Διατηρεί δηλαδή το τεκμήριο της αθωότητάς. Κάθε άτομο που κατηγορείται για οποιοδήποτε έγκλημα θεωρείται αθώο έως ότου αποδειχθεί η ενοχή του.