Η χώρα σε απεργιακό κλοιό, κινητοποιήσεις και στην Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα

Η χώρα σε απεργιακό κλοιό κινητοποιήσεις και στην Αλεξανδρούπολη Ορεστιάδα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, Τετάρτη 17 Απρίλη, με χιλιάδες εργαζομένους στους δρόμους.

Με απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ τα εργατικά κέντρα Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυστηρούς ελέγχους στη διαμόρφωση του κόστους και των τιμών των βασικών αγαθών αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδειας.

«Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας», αναφέρει το σύνθημα που φωνάζουν τα Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πολίτες.

Στην Αλεξανδρούπολη η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων έγινε μπροστά από το δημαρχείο με αρκετούς πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους να φωνάζουν συνθήματα «Διεκδικούμε όσα μας έχετε αρπάξει». Την ίδια ώρα έξω από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας προχώρησε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυστηρούς ελέγχους στη διαμόρφωση του κόστους και των τιμών των βασικών αγαθών αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδειας.