Ο Εβρίτης μαθητής λυκείου, Αναστάσης Βασιλειάδης, κέρδισε υποτροφία σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Αμερικής

Αναστάσης Βασιλειάδης κέρδισε υποτροφία σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Αμερικής

Ο μαθητής Αναστάσης Βασιλειάδης που κατάγεται από τις Φέρες, απέδειξε ότι ο Έβρος βγάζει σπουδαία μυαλά. Το παιδί θαύμα με καταγωγή από Φέρες Έβρου κέρδισε υποτροφία για το Williams College στην Βόρεια Μασσαχουσέτη, στην Αμερική.

Ο νεαρός μαθητής λυκείου, θα σπουδάσει στην Αμερική από τον Σεπτέμβριο του 2024, Οικονομικά και Μαθηματικά. Σχετικά με το πως πέτυχε την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αμερικής, ο Αναστάσης εξήγησε πως ήταν μια συνεχόμενη απαιτητική διαδικασία, που αφορούσε εξετάσεις πάνω σε μαθήματα του σχολείου, αλλά και εξετάσεις ειδικές για το Πανεπιστήμιο της Αμερικής αλλά και συστατικές επιστολές από καθηγητές και συνεντεύξεις από το Πανεπιστήμιο.

Ο Αναστάσης Βασιλειάδης δηλώνει ότι είχε μεγάλη στήριξη από τους γονείς του στην προσπάθεια αυτή. Οι γονείς του νιώθουν περηφάνια για αυτήν την επιτυχία του παιδιού τους ( και εμείς μαζί τους).

Συγχαρητήρια Αναστάση, οι κόποι σου ανταμείφθηκαν.

Ο Αναστάσης Βασιλειάδης στο παρελθόν (2023) είχε πάρει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας, ο ίδιος κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 3007 παιδιά από 168 σχολεία. Μια σειρά από γνώσεις διάσπαρτες στην οικονομική θεωρία, αλλά και όσα γνωρίζει από την καθημερινότητα σε τρέχοντα οικονομικά ζητήματα (όπως ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική μιας χώρας) χρειάστηκε να επιστρατεύσει ο μαθητής Αναστάσης Βασιλειάδης στην Οικονομική Ολυμπιάδα.