Ορεστιάδα: “Πράσινο φως” από τη ΔΥΠΑ στην παραχώρηση κτιρίου για τη στέγαση Μουσικού Γυμνασίου

Ορεστιάδα στέγαση Μουσικού Γυμνασίου
εικόνα αρχείου

Αποδεκτή έγινε από τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Σπύρο Πρωτοψάλτη, η πρόταση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, να παραχωρηθεί η χρήση χώρου του κτιρίου στης ΕΠΑΣ Μαθητείας, στη νότια είσοδο της Νέας Ορεστιάδας, για τις ανάγκες στέγασης του εξαγγελθέντος Μουσικού Γυμνασίου της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κτίριο του πρώην ΟΑΕΔ, όπως και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της σημερινής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανακαίνισης του Ταμείου Ανάκαμψης, και υπάρχει πλέον και η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της Υπηρεσίας να παραχωρήσει για το Μουσικό Γυμνάσιο το αυτόνομο τριώροφο κτίσμα της ΕΠΑΣ Μαθητείας, που είχε κατασκευαστεί για οικοτροφείο, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.
Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με δημοσίευσή του, περιέγραψε όλες τις συντονισμένες κινήσεις που έχουν γίνει για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Ορεστιάδας.

«Από την αρχή της θητείας μου, το 2019, και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, έχουμε προχωρήσει μεθοδικά, βήμα-βήμα, σε όλες τις κινήσεις που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, έχοντας φυσικά ως παράδειγμα, το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. Κινήσεις που γίνονται πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και υπό τις κατευθύνσεις που αυτό υποδεικνύει.

Η πρόταση που είχε κατατεθεί να φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο είχε κριθεί ως ακατάλληλη. Προκειμένου, λοιπόν, να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία, συναντήθηκα με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρο Πρωτοψάλτη, και ζήτησα την παραχώρηση χρήσης χώρου του κτιρίου της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ορεστιάδας, ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ. Πρόκειται για ένα αυτόνομο τριώροφο κτίριο που είχε κατασκευαστεί για οικοτροφείο, όμως, ποτέ δεν έγινε η χρήση του. Η ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ, που περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει ενσωματωθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ανακαίνισης – αναβάθμισης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, καθώς συμφώνησε στην πρόταση να παραχωρηθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο συγκεκριμένος χώρος, ώστε να αποκτήσει η Ορεστιάδα το δικό της Μουσικό Γυμνάσιο! Οι επόμενες κινήσεις μας αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, όπου σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή θα πιέσουμε για την έγκριση παραχώρησης χώρου του συγκεκριμένου κτιρίου και την επίσπευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης που απαιτούνται.»