Ένα γηροκομείο στα Δίκαια από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας και Σουφλίου

Ένα γηροκομείο στα Δίκαια από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Μητροπολίτης Δ.Ο.Σ κ. Δαμασκηνός αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία ενός Γηροκομείου στο Τρίγωνο, την πιο απομακρυσμένη περιοχή ευθύνης της Μητροπόλεως του, αλλά και του νομού γενικότερα.

Μετα το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής, έτσι όπως εκφράσθηκε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο, να προχωρήσουν οι διαδικασίες επίλυσης των Πολεοδομικών προβλημάτων του οικοπέδου που φιλοξενεί το Οικοτροφείο Δικαίων ώστε να είναι έτοιμο να χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό, έρχεται και η συνάντηση του κ Δαμασκηνού με την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απ’ όπου έλαβε την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει στην υλοποίηση του έργου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Δαμασκηνός τόνισε ότι, δεν είναι σκοπός της Μητρόπολης  να υποκαταστήσει το Προνοιακό έργο της Πολιτείας, αλλά να εκφράσει το ενδιαφέρον και την αγάπη της στους μοναχικούς ηλικιωμένους που χρειάζονται φροντίδα και περίθαλψη.

«Εδώ και 15 χρόνια προσπαθώ αλλά δεν βρήκα κάποια σοβαρή ανταπόκριση γι’ αυτό και αποφάσισα να αξιοποιηθεί ένα κτίριο που ανήκει στην Μητρόπολη , το Οικοτροφείο Δικαίων εκεί όπου  ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι τα 65 με 70 χρόνια»

Στα θετικά της επιλογής είναι ότι βρίσκεται κοντά στον κάθετο άξονα , δίπλα στο Κέντρο Υγείας για κάθε ανάγκη νοσηλείας και από την άλλη η ενδυνάμωση της περιοχής αλλά και οι θέσεις εργασίας που θα αναπτυχθούν με την λειτουργία του Ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο Γηροκομείο δυναμικότητας 25 κλινών για ισάριθμους ηλικιωμένους, με όλες τις προδιαγραφές προσαρμοσμένες στην απαιτούμενη νομοθεσία.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ομολόγησε ότι ο καινούργιος δήμαρχος Ορεστιάδας περιβάλλει την προσπάθεια με ενδιαφέρον, διότι «μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν είχαμε κάποια βοήθεια από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» . Ο  ίδιος είναι συγκρατημένος στις δηλώσεις του μέχρι να δει το έργο να υλοποιείται, διότι «δεκαπέντε χρόνια όλοι μου υπόσχονται και κανείς δεν βοηθάει. Μάλλον βάζουν φρένο κάποιοι συστηματικά να μην γίνει το έργο» σχολίασε με πικρία για να καταλήξει λέγοντας πως αυτό που θέλει να πει στον κόσμο είναι ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος θέλουν και επιθυμούν την υλοποίηση του Γηροκομείου στα  Δίκαια του Έβρου.

Πηγή: ΕΡΤ , Μαρία Μανάκα