Κυρανάκης: Άμεσα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις παρεμβολές στο σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου

Κυρανάκης νομοθετική ρύθμιση για τις παρεμβολές στο σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου

Αμέσως μετά το Πάσχα έρχεται νομοθετική βοήθεια για το θέμα των παρεμβολών από την Τουρκία σε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Έβρου. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο Έβρος αλλά και η Θράκη, το οποίο έρχεται να λύσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι καθημερινές παρεμβολές από τη Τουρκία ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των σταθμών να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις για να εκπέμψουν, κάτι όμως που επέφερε συχνά πρόστιμα, καθώς η μετακίνηση συχνότητας απαγορεύεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο Κυρανάκης επισκέπτεται εκ νέου την Αλεξανδρούπολη όπου θα έχει νέα συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος, καθώς επίκειται η άμεση λύση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, όπως λένε πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, “θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για τους ακρίτες”, ώστε στην πιθανότητα παρεμβολών από τρίτες χώρες να μπορούν να εκπέμπουν απρόσκοπτα.

Ο υφυπουργός κ. Κυρανάκης σε δηλώσεις του μας τόνισε πως “είναι εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών να είναι σε άμεση προτεραιότητα. Είναι χρέος μας και εθνική ευθύνη ως Ελληνική Κυβέρνηση να στεκόμαστε στο πλευρό τους”.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια προβλήματα παρεμβολών αντιμετωπίζουν και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, με τη νέα ρύθμιση να περιλαμβάνει και αυτές τις περιοχές.