Η κανιονοφόρος ΚΑΣΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τα Ελευθέρια

Η κανιονοφόρος ΚΑΣΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τα Ελευθέρια

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει καταπλεύσει η κανιονοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΣΟΣ με αφορμή τον εορτασμό της 104ης επετείου από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό.

Το πλοίο είναι επισκέψιμο για το κοινό την Κυριακή και τη Δευτέρα, ώρες 9.00 π.μ. έως 12.00μ και 5.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ. και την Τρίτη 14 Μαΐου μόνο τις πρωινές ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00.

Η Κανονιοφόρος ΚΑΣΟΣ (πρώην ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ) είναι η πρώτη του τύπου της, εξ’ ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Καθελκύστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1992 με ανάδοχο τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου. Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) στις 4 Μαΐου 1993 οπότε και υψώθηκε η Ελληνική Σημαία με πρώτο Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Γ. Καραβίτη Π.Ν.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εθνικές και διασυμμαχικές ασκήσεις ενώ ήταν το πρώτο πλοίο το οποίο έφτασε στην περιοχή των Βραχονησίδων Ίμια κατά την Ελληνοτουρκική κρίση τον Ιανουαρίου του 1996. Συμμετείχε στην επιχείρηση «Συνδρομή σε Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004», σε πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και προληπτικής ιατρικής.