Ομαδική έκθεση Φωτογράφων της Θράκης και της Αδριανούπολης

Ομαδική έκθεση Φωτογράφων της Θράκης και της Αδριανούπολης

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ροδόπη: Μία οροσειρά, 15 φωτογράφοι», που έχουν επιμεληθεί ο Φωτογραφικός Σύλλογος Αδριανούπολης και το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, παρουσιάζεται από σήμερα  (10/05) έως τις 15 Μαΐου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης, στην Τουρκία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν  στις 6:30 το απόγευμα και στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του ομότιτλου φωτογραφικού λευκώματος. Η είσοδος στο φουαγιέ του Επιμελητηρίου της γειτονικής τουρκικής πόλης, όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση, θα είναι ελεύθερη.

«Το σημαντικό που προέκυψε από την συνεργασία μας εδώ και ένα χρόνο με την γείτονα χώρα είναι ότι και εμείς μπαίνουμε κυρίως στο καλλιτεχνικό κομμάτι μπαίνουμε σε μια διαδικασία να σκεφτόμαστε και να φωτογραφίζουμε όπως οι συνάδελφοι μας από την Τουρκία και αντίστοιχα εκείνοι ανακαλύπτουν τεχνογνωσία και τρόπο πως εμείς προσεγγίζουμε την φωτογραφική τέχνη», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης κ. Δημοσθένης Καραγεωργίου, αναφερόμενος στην συνεργασία που υπάρχει με τους συναδέλφους του στην γειτονική χώρα.  

«Αυτό που μας έχει εντυπωσιάσει είναι το τρόπος που αντιμετωπίζουν τους φωτογραφιζόμενους, κάτι που εμείς εδώ  στην Ελλάδα το έχουμε ξεχάσει. Υπάρχει μια αθωότητα ένας αυθορμητισμός που εμείς δεν το έχουμε. Εδώ εάν σηκώσεις φωτογραφική μηχανή όλοι στήνονται, χαμογελούν όπως όταν βγάζουν μια σέλφι, ενώ στην Τουρκία αυτό δεν υπάρχει ακόμη,  είναι ποιο ανεπηρέαστο το κοινό», είπε ο κ. Καραγεωργίου και πρόσθεσε «η συνεργασία και οι κοινές δράσεις Ελλήνων και Τούρκων φωτογράφων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα καθώς στην Αδριανούπολη θα πραγματοποιηθεί  μια έκθεση με τους παραγωγούς του Μεταξιού σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Εμείς θα συνοδεύσουμε τους παραγωγούς του μεταξιού από το Σουφλί σε μια έκθεση φωτογραφίας που έχουμε κάνει  με τίτλο “Εικόνες από μετάξι”  (φωτο τυπωμένες σε μεταξωτό ύφασμα από το Σουφλί) και παράλληλα εκείνοι θα παρουσιάσουν τα προιόντα από μετάξι που παράγουν.»

Πηγή: ΕΡΤ