Διδυμότειχο: Θάνατος βρέφους / Σε τι οφείλεται

Διδυμότειχο θάνατος βρέφους

Το τεσσάρων μηνών βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο από τους γονείς του.

“Φως” στα αίτια θανάτου του 4 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό από τους γονείς του την Παρασκευή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, αναμένεται να ρίξει ο ιστολογικός έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος του μωρού θα αποδοθεί στο σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, εάν δεν προκύψουν παθολογικά αίτια! Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο «Το μωρό ήταν καλοφροντισμένο».

Το βρέφος δεν ασθενούσε, έφαγε και κοιμήθηκε το βράδυ και το πρωί περίπου στις 06:00 η μητέρα διαπίστωσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του και το μετέφερε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και διαπιστώθηκε δυστυχώς ο θάνατος του.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Παύλος Παυλίδης (ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) δήλωσε πως δεν προκύπτουν στοιχεία δηλωτικά ασθένειας, εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου η οποία συναντάται στις βρεφικές ηλικίες, ενώ έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

«Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια θανάτου. Αποκλείσαμε το να έκανε εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου, τις εγκληματικές ενέργειες, τον υποσιτισμό. Ήταν ένα καλοφροντισμένο μωρό. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από τα οποία αν δεν προκύψει κάτι μένει το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Ο «θάνατος της κούνιας» είναι αγνώστου αιτιολογίας, δεν ξέρουμε από τι προέρχεται» εξηγεί ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Παύλος Παυλίδης.