Στην Αλεξανδρούπολη ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια των βιολογικών επιστημών

Στην Αλεξανδρούπολη ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια των βιολογικών επιστημών

Με την συμμετοχή περισσότερων από 500 συνέδρων πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη από τις 23 ως τις 25 Μαΐου ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια βιολογικών επιστημών .

Πρόκειται  για  το 43ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Βιολογικών Επιστημών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Θράκης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Αστέρας». 

«Ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια των βιολογικών επιστημών πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 500 διακεκριμένοι επιστήμονες και καταξιωμένοι ερευνητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό», είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην Όλγα Ορφανίδου ο καθηγητής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ραφαήλ  Σανδαλτζόπουλος.

Και πρόσθεσε: «η ιδιαιτερότητα του συνεδρίου είναι ότι καλύπτει όχι μόνο την Μοριακή Βιολογία, αλλά όλα τα πεδία από το επίπεδο των μορίων μέχρι το επίπεδο του οργανισμού και του οικοσυστήματος. Ασχολείται δηλαδή με τα γονίδια, την γενετική, αλλά και την φυσιολογία, το περιβάλλον, την οικολογία, την θαλάσσια βιολογία και αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Όπως τόνισε, «στο συνέδριο δίνουμε  ιδιαίτερη έμφαση στους νέους επιστήμονες, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους δίνουμε βήμα να παρουσιάσουν τις πρώτες ερευνητικές τους εργασίες και αυτό επίσης είναι πολύ σημαντικό γιατί δικτυώνονται, γνωρίζουν καθηγητές, σχεδιάζουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους».

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, επίσης, δύο στρογγυλές τράπεζες: η μία αφορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων επιστημόνων και η άλλη στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων του Έβρου, που επλήγησαν από την πυρκαγιά του 2023.

Το συνέδριο, του οποίου οι εργασίες λήγουν αύριο, Σάββατο, το απόγευμα, συμπίπτει με την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.

Πηγή: ΕΡΤ