Η Αλεξανδρούπολη καλωσορίζει το καλοκαίρι / Ξεκινάνε οι βόλτες στην παραλιακή

Αλεξανδρούπολη τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων

Η Αλεξανδρούπολη καλωσορίζει το καλοκαίρι, τίθεται πλέον σε εφαρμογή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων μέχρι 22/9/24 και ώρες 20:00 έως 01:00.

Οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν άφοβα και ανέμελα την βόλτα τους στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης.

Η απαγόρευση ισχύει στους παρακάτω δρόμους, για τους οποίους εγκρίθηκαν και ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (περιοδικές πεζοδρομήσεις) μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

  • στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, από τον χώρο στάθμευσης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • στην οδό Ζαρίφη, από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την οδό Β. Αλεξάνδρου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο Αλεξανδρούπολης)
  • στην οδό Κουντουριώτου, από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι πεζόδρομος)
  • στην οδό Δικαστηρίων, από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Ψαρών και από την οδό Τζαβέλλα έως την οδό Αθ. Διάκου.

Κατά τον χρόνο πεζοδρόμησης των ανωτέρω οδών, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, ενώ κατά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων (35/2020 ΑΠΖ) που ορίζει τον τρόπο πρόσβασης / χρήσης από μόνιμους κατοίκους, οχήματα Φ/Ε, έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ), ΑΜΕΑ κλπ.