1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για το 3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»

1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για το 3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη»

Η θεματική εφημερίδα του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» με τον τίτλο «Νέα Αμάλθεια», που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, κατέκτησε την 1η θέση στον 8ο διεθνή διαγωνισμό «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και η ΔΠΕ Σερρών, ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Αφορμή για τη δημιουργία της στάθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους Έλληνες της Ανατολής, που πραγματοποιούνται και φέτος στα σχολεία, και παράλληλα η ανάγκη βαθύτερης προσέγγισης των γεγονότων που σχετίζονται με την παρουσία των Ελλήνων στην καθ΄ ημάς Ανατολή, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό, την ενσωμάτωσή τους στον ελλαδικό χώρο και την καθοριστική συμβολή τους στη ζωή και την ανάπτυξη του τόπου.

Μαθητές δύο σχολείων, του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Κοινότητας Κινσάσας Λ.Δ. Κονγκό, αποφάσισαν να συμπράξουν και να συνεργαστούν, προκειμένου να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα, η εφημερίδα μας. Πολύτιμοι συνεργάτες στο εγχείρημα αυτό υπήρξαν πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας, οι οποίοι με προθυμία συνέδραμαν την προσπάθεια να προσεγγίσουμε τα θέματα που παρουσιάζονται στο φύλλο της. Σημαντική και η αρωγή του Διευθυντή του σχολείου κ. Κοσμίδη Ιορδάνη.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές: Αδαμίδου Σοφία, Κίτσος Δημήτριος, Πετρούδα Λίλα, Κυριακοπούλου Φωτεινή (Διευθύντρια Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Κονγκό).

Διαβάστε την εφημερίδα εδώ