Υπογράφηκε η χρηματοδότηση του αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση του αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής Φερών, έργο για το αρδευτικό δικτύο Πετάλου Πέπλου προϋπολογισμού 9εκατ. ευρώ, υπογράφηκε πριν λίγα 24ωρα.

Το έργο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το αρδευτικό δικτύο Πετάλου Πέπλου θεωρείται τεράστιας εθνικής σημασίας από την ελληνική κυβέρνηση ( αφορά τα ελληνοτουρκικά).

Πρόκειται για ένα έργο που θα λύσει και το πρόβλημα της καλύτερης άρδευσης στην περιοχή Πετάλου Πέπλου που έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια γιατί θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα στηρίξει τους αγρότες της περιοχής που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Οριστικά εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2022) το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Εκδόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά και τον διοικητικό έλεγχο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί και το έργο περιλαμβάνει δαπάνη ύψους 9.920.000 ευρώ. Ακολουθεί η έκδοση των αποφάσεων ένταξης, στις οποίες θα αναφέρονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των έργων, καθώς και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων.

Το Σάββατο 1/6/24 και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών -πρώην Δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, θα παρουσιάσουν το έργο «Υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου του ΤΟΕΒ Πετάλου Πέπλου».