Επιστολή Δημάρχου Ορεστιάδας στο ΥΠΕΞ για τον ποταμό Άρδα

Επιστολή Δημάρχου Ορεστιάδας στο ΥΠΕΞ για τον ποταμό Άρδα

Αγωνία των αγροτών του Δήμου Ορεστιάδας για την καθυστέρηση στην υπογραφή της Διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη διαχείριση των νερών του ποταμού Άρδα. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή στο Υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα αυτό.

Ο αγροτικός κόσμος του βορείου Έβρου είναι εξαιρετικά ανήσυχος, με τους αγροτικούς συλλόγους της Ορεστιάδας και τους ΤΟΕΒ της περιοχής να εκφράζουν αγωνία για αυτό το σοβαρό ζήτημα. Με επιστολή του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, περιγράφει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των αγροτών ύστερα από τις συνθήκες αβεβαιότητας που διαμορφώθηκαν για την τοπική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι η διακρατική συμφωνία που ήταν σε ισχύ για 60 χρόνια και είχε χαρακτήρα «πολεμικής αποζημίωσης»της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα, εκπνέει στις 9 Ιουλίου 2024.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος εκφράζει την βεβαιότητα πως η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα χειριστεί το ζήτημα με την δέουσα προσοχή και αποτελεσματικότητα, διασφαλίζοντας την αδιάκοπη και ικανή σε ποσότητα ροή των υδάτων του Άρδα προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής κοινωνίας.