Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Αρδευτικά έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ στις Φέρες

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Αρδευτικά έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ στις Φέρες

Έργα τεράστιας σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και τεράστιας εθνικής σημασίας (Ελληνοτουρκικά) κάνει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Στην συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών το Σάββατο 1/6/24 με θέμα την υπογραφή του έργου “Υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου” προϋπολογισμού 9.920.000 ευρώ, έδωσε ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας εθνικής σημασίας (Ελληνοτουρκικά), επίσης θα λύσει το πρόβλημα της καλύτερης άρδευσης στην περιοχή Πετάλου και θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα στηρίξει τους αγρότες της περιοχής που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Φερών, τρία σημαντικά έργα προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά τα έργα:

  1. Αντικατάσταση των δικτύων της περιοχής Πέπλου, Κήπων ύψους 2,2 εκατ. ευρώ
  2. Έργο διπλής άντλησης και αφορά την Δημοτική Κοινότητα Φερών, ύψους 8,2 εκατ. ευρώ
  3. Yπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου, προϋπολογισμό 9.920.000 ευρώ.

Τα έργα που σχεδίασε και εξασφάλισε την χρηματοδότηση τους ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, μειώνουν το κόστος παραγωγής των αγροτών, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν θα μπορούσε να μην υλοποιήσει τα έργα, αν δεν είχε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.