Μεγάλα αθλητικά έργα ξεκινάνε για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ

Μεγάλα αθλητικά έργα ξεκινάνε για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ

Η πρόταση «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του δημάρχου κ. Γιάννη Ζαμπούκη εγκρίθηκε, με χρηματοδότηση έργων ύψους 15.100.000€ από το ΕΣΠΑ 2021-27. Έτσι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γίνεται πλέον από τους πιο σύγχρονους Δήμους στην χώρα μας με επίκεντρο τον αθλητισμό.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπέβαλε πρόταση διεκδικώντας χρηματοδότηση για έργα ύψους 15.100.000€ , και τα κατάφερε! Βασικός σκοπός της «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης» ήταν να καταστεί η πόλη της Αλεξανδρούπολης ως κεντρικός πόλος πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού.

Η Δημοτική Επιτροπή παρέλαβε τις μελέτες που εκπονήθηκαν από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου. Μέσα από το πρόγραμμα, προβλέπεται η υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων έργων, όπως η επέκταση των αθλητικών υποδομών του κλειστού κολυμβητηρίου με τη δημιουργία νέας κλειστής πισίνας 25 μέτρων, η κατασκευή του «Σπιτιού Γυμναστικής», αποκλειστικά για ενόργανη και ρυθμική, η κατασκευή Κτίριου στέγασης του Ομίλου Αντισφαίρισης, με χώρους υγιεινής- αποδυτήρια, αναψυκτήριο και 7 γήπεδα τένις, καθώς και η ανακαίνιση – αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου. Επιπλέον, προβλέπεται η ενοποίηση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, δράσεις μαζικού αθλητισμού, ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού και στοχευμένες δράσεις κατάρτισης.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου, ανακαινίζεται το παλιό κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί μία μεγάλη ανοιχτή «πληγή» για την πόλη εδώ και χρόνια.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού συνεργάστηκαν και υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας οι παρακάτω φορείς :

•Επιμελητήριο Έβρου

•Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

•Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

•Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε

•Σύλλογος Γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», με τη δέσμευση ότι θα υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων έργων για την επίτευξη των κάτωθι ειδικών στόχων:
1. Εφαρμογή της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
2. Αναβάθμιση και αξιοποίηση χώρων ως θύλακες πολιτισμού και έλξης τουρισμού
3. Αξιοποίηση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργία νέων και προώθηση του αθλητικού τουρισμού τεσσάρων εποχών
4. Ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού ιστού μέσω κοινωνικών δράσεων
5. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της δικτύωσης, της συνεργασίας και της καινοτομίας
6. Μετριασμός και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.