Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία στις ευρωεκλογές 

Βελόπουλος νοθεία στις ευρωεκλογές 

“Βόμβα” έριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κάνοντας λόγο για ντοκουμέντα που αποδεικνύουν αλλοίωση των αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές. Αιχμές και για τα ποσοστά κομμάτων στην επιστολική ψήφο. Γιατί είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να γίνουν εκλογές.

Αίσθηση προκαλούν όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της Κυριακής, κάνοντας λόγο για αποδείξεις που έχει στα χέρια του, σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει νόθευση των αποτελεσμάτων.

Μεταξύ άλλων, όπως υποστήριξε: «θα κάνουμε ένσταση και θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε 12 περιοχές της χώρας, όπου επόπτες μας είδαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Υπ. Εσωτερικών, τα έχουν βγάλει φωτογραφίες και είναι άλλα τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές στα αποτελέσματα αφορούν και άλλα κόμματα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε εμμέσως λόγο για υφαρπαγή έδρας του κόμματος, λέγοντας ότι «για 2.100 ψήφους η Ελληνική Λύση έχασε την τρίτη έδρα».

«Πανελλαδικά η επιστολική ψήφος ήταν στα ίδια ποσοστά με τα ποσοστά των κομμάτων σε κάθε περιοχή. Το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη διαφορά στην επιστολική ψήφο είναι η Νέα Δημοκρατία, σε ορισμένες περιφέρειες, που είχε πχ. 27% στις κάλπες και 40% στην επιστολική. Θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε αυτές τις περιοχές», είπε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν μας άφησαν να κάνουμε ως κόμμα έλεγχο για την επιστολική ψήφο, δεν ξέρουμε ούτε πως ήρθαν οι σάκοι ούτε τι έγινε μετά». 

Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ακόμη πως «υπήρξε κι άλλη νοθεία. Συνέλαβαν έξω από εκλογικό τμήμα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΕΦ να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και δεν έγινε τίποτα σε ότι αφορά τις ψήφους, αυτό δεν ειναι νοθεία;».

Δεν έχει νομιμοποίηση η Κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι «εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες, διότι δεν έχει νομιμοποίηση η Κυβέρνηση με αυτό το ποσοστό, να έχει χάσει ένα εκατομμύριο ψήφους δεν έχει συμβεί ποτέ. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, δεν φεύγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές γιατί απογυμνώνεται η ομάδα, φεύγει ο προπονητής. Αν δεν πάει καλά η επιχειρηση, διώχνεις τον διευθυντή. Δεν ήταν μήνυμα αυτό που έστειλαν οι πολίτες στην Κυβέρνηση, ήταν κατραπακιά».

Συνέχισε λέγοντας «Η ετυμηγορία του λαού ειναι σαφής, δεν εμπιστεύεται το πολιτικο προσωπικό, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολίτες. Δεν έχουμε νομιμιποίηση ουσιαστικά ως πολιτικό σύστημα, όταν ψηφίζει το 50% του πληθυσμού και κάτω και όταν ψηφίζουν ακόμη 600.000 νεκροί που είναι στους εκλογικούς καταλόγους» και κάλεσε να τηρηθεί η νομοθεσία για την υποχρεωτικότητα της συμμετοχής των πολιτιών στις εκλογές.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο να καταπίνουμε αμάσητες τέτοιου είδους ανοησίες».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των εκλογών στην Θράκη, κάνοντας λόγο για πρόκληση του ΚΙΕΦ, που πρέπει να απασχολήσει όλους στην Αθήνα, λέγοντας «συνεχίζουν να προκαλούν: η επικεφαλής τους λέει ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ξέρετε τι μήνυμα ήταν αυτό από την πλευρά του Ερντογάν και της Άγκυρας;».