Γιορτή Κατσικιού στην Σαμοθράκη

Γιορτή Κατσικιού στην Σαμοθράκη

Ο Σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη», στο πλαίσιο του Έργου «Γιορτή Κατσικιού», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER 2014-2020, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που συνδυάζουν τα στοιχεία της τοπικής παράδοσης (μουσική, έθιμα, λαογραφία) με διαδραστικές δράσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα 14-15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μία πρώτη σειρά εκδηλώσεων που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους και επισκέπτες.

➢ Παρασκευή 14 Ιουνίου: Μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και ομοιοκατάληκτα δίστιχα από την πλούσια λαϊκή παράδοση του νησιού.
Ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Χώρα.

➢ Σάββατο 15 Ιουνίου: Περφόρμανς, εμπνευσμένη από τη δυναμική που έχει αναπτύξει στο νησί το κατσίκι, στην οποία οι δύο καλλιτέχνες ξετυλίγουν την αφηγηματική τους κλωστή με τη χρήση κίνησης, δημιουργώντας μέσω φωτογραφίας και αντικειμένων μια διαδραστική εικαστική εγκατάσταση.
Ώρα 19:30 στην Πλατεία Πλατάνου Χώρας.

Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα εγκατασταθεί εικαστική έκθεση που θα αποτυπώνει τις διάφορες εκφάνσεις της σύνδεσης των κατοίκων του νησιού με το κατσίκι, ως κτηνοτροφικό ζώο, ως αντικείμενο απασχόλησης, ως πηγή της τοπικής παράδοσης και του πολιτισμού.

Σκοπός των δράσεων είναι από τη μία πλευρά η κατανόηση, διατήρηση και διάδοση, μέσω της ψυχαγωγίας της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας, από την άλλη η αξιοποίηση των συστατικών στοιχείων του νησιού ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων μορφών καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε και αυτό το καλοκαίρι όμορφα και δημιουργικά!