Χοντρό χαλάζι έπεσε στον Έβρο / Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες 

Χοντρό χαλάζι στον Έβρο ζημιές σε καλλιέργειες 

Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες στον Έβρο προκάλεσε χαλάζι που έπεσε στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.

Μεγάλες ζημίες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τη βόρεια βορειοδυτική πλευρά του Έβρου, σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή) και ώρα 15:30. Το χαλάζι ήταν ίσο με μέγεθος καρυδιού και η χαλαζόπτωση είχε διάρκεια 25 λεπτών, με αποτέλεσμα να σαρώσει περίπου 20 χωριά του Δήμου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, αφήνοντας πίσω στο πέρασμα του εικόνες καταστροφής.

Η καταστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες σταριού , βαμβάκια, ηλίανθο, αμπέλια στα χωριά αμπελάκια , μικρή και μεγάλη δοξιπάρα στέρνα, παταγή , κέραμος, ρύζια, βάλτος, βύσσα, νεοχώρι, σάκκος , καστανιές, ελαφοχώρι, δόξα, μεταξάδες, αλεποχώρι , δάφνη, χιονάδες, ποιμενικό, χελιδόνα και άλλα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η καταστροφή έπληξε περισσότερα από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Αύριο, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου πρόκειται να επισκεφθούν όλα τα χωριά που επλήγησαν, ώστε να γίνουν οι πρώτες επισημάνσεις ζημιών .

Από την Δευτέρα 2 κλιμάκιο ΕΛΓΑ θα περιοδεύσει όλα τα χωριά που επλήγησαν, ώστε να αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων για τις ζημιές, η οποία υποβολή θα διαρκέσει 15 ημέρες .