ΠΑΣΟΚ: Οπισθοχώρηση Ανδρουλάκη για τις εσωκομματικές εκλογές / Ποιοι «σήκωσαν το γάντι» για την προεδρία

ΠΑΣΟΚ οπισθοχώρηση Ανδρουλάκη για τις εσωκομματικές εκλογές
EUROKINISSI

Πίσω ολοταχώς για εσωκομματικές κάλπες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Αιχμές για τοξικότητα άφησε ο Ανδρουλάκης. Ποιοι «σήκωσαν το γάντι» για πρόεδροι του κόμματος.

Ισχυρά μποφόρ πνέουν στο ΠΑΣΟΚ, με το κύμα αμφισβήτησης να πλέει χωρίς επιστροφή. Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως αποδέχεται την κριτική αλλά εξέφρασε και ένα παράπονο προς όσους τον αμφισβητούν. 

 «Να μην ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ό,τι χτίσαμε»

«Άλλο να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών», δήλωσε ο Ανδρουλάκης.

Δεν «σήκωσε το γάντι» ο Νίκος Ανδρουλάκης σε όσους ζητούν προσφυγή στη βάση του κόμματος

«Το κόμμα είχε αρρυθμίες, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο μήνυμα της ευρωκάλπης.

ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι: όταν ανέλαβε την προεδρία το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο.

Ποιοι «σήκωσε το γάντι» για την προεδρία

Το αίτημα για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ παραμένει στο τραπέζι με τον πρώην Γραμματέα του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, Μανώλη Χριστοδουλάκη, να κρίνει αναγκαία «την πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης» ζητώντας τη 

Αρκετά στελέχη «σήκωσαν το γάντι», και ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, να προσφύγει στη βάση ώστε να υπάρξει εκλογική διαδικασία.

Τα πρόσωπα που διεκδικούν την προεδρία σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει είναι, ο Παύλος Γερουλάνος όπου και ζήτησε «κάλπες αναγέννησης», ο Χάρης Δούκας που δηλώνει «θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα» και με νόημα συμπληρώνει «θα κάνω ό,τι μπορώ γι αυτό», δείχνοντας αποφασισμένος να διεκδικήσει ρόλο στην επόμενη ημέρα της κεντροαριστεράς, η Νάντια Γιαννακοπούλου που ζήτησε προσφυγή στη βάση του κόμματος και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που κρίνει αναγκαία «την πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης»,