Από 29 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου η Ναυτική Εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη / Δείτε το πρόγραμμα

Ναυτική Εβδομάδα Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τρίτη συνεχή Ναυτική Εβδομάδα, γεμάτη εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, ημερίδες, εκθέσεις, παιχνίδια δίπλα στη θάλασσα, ιστιοπλοΐα, σκάκι, προβολές ταινιών, μαθήματα SUP, επίδειξη κωπηλασίας και αστρονομία. Η είσοδος είναι ελεύθερη!!

Η επίσημη έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου με την επιμνημόσυνη δέηση και τη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα εις μνήμη και τιμή των χαμένων ναυτικών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου. Η ημέρα θα συνεχιστεί με τη μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Φάρου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Γιώργο Περρή. Πριν από αυτά, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι ο απόπλους σκαφών “Friendship Regatta 2024”, ο αγιασμός στη ναυτοπροσκοπική δεκάκωπη λέμβο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, και τα εγκαίνια της προσκοπικής-ναυτικής εικαστικής έκθεσης στην αποθήκη 2.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουλίου με την καθιερωμένη βράβευση μαθητών/τριών και αθλητών/τριών που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία του Φάρου με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Στέλιο Βαμβακά. Για ακόμη μία χρονιά, την αφίσα της Ναυτικής Εβδομάδας φιλοτέχνησε ο μαθητής του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης Στέφανος Μαραβέγιας, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα κύρια σημεία όπου λαμβάνουν χώρα οι εκδηλώσεις, δηλαδή τον Άγιο Εύπλου, τον Φάρο και τη θάλασσα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και των Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με συλλόγους του δήμου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας 2024 του Δήμου Αλεξανδρούπολης εδώ.