Κόντρα Τοψίδη-Μέτιου για την υλοποίηση έργων της Περιφέρειας

υλοποίηση έργων της Περιφέρειας

«Σηκώθηκαν» οι τόνοι στο περιφερειακό συμβούλιο, 6μήνες.. τόσο πήρε στην νυν και τον πρώην Περιφερειάρχη ΑΜΘ για να αρχίσουν την αντιπαράθεση για τα έργα, ποιος τα ενέταξε, ποιος τα προωθεί, ποιος τα οικειοποιείται, και γενικότερα ποιανού είναι..

Αφορμή για την αντιπαράθεση που ξέσπασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, όπου έκανε ένα πρώτο απολογισμό έργου. Ο απολογισμός προκάλεσε την οργή του πρώην Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, που με ερώτηση του στην συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής αρχής κατηγόρησε την νέα διοίκηση για προσπάθεια οικειοποίησης των έργων της προηγούμενης.

Ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Μέτιος αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων, και επέκρινε όλους τους συμμετέχοντες, και όχι μόνο τον Περιφερειάρχη, για τα όσα ανέφεραν στην επίμαχη συνέντευξη τύπου. «Πήρατε δικά μας έργα, και τα ανακοινώσατε, και ανακοινώνετε καινούρια που δεν υπάρχουν» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως περίμεναν να πουν ότι θα συνεχίσουν τα έργα των προηγούμενων.

Ο περιφερειάρχης, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι ο κ. Μέτιος έκανε αποτυχημένα ερωτοαπαντήσεις για κάνει το επικοινωνιακό του προφίλ και στυλ. «Εμείς αυτά που ανακοινώνουμε ελάτε σε ένα χρόνο να μας αξιολογήσετε αν τα κάναμε πράξη. 7 χρόνια διοίκηση περιφερειάρχης και 2 χρόνια αντιπεριφερειάρχης, η χειρότερη περιφέρεια της Ευρώπης. Ανίκανος! Χρήστος Μέτιος, όνομα!», είπε εμφατικά ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης. Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ολοένα και περισσότερα έργα τα οποία δεν τελείωσαν ή δεν ξεκίνησαν παρά τις ανακοινώσεις της διοίκησης Μέτιου.