Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

Δύσκολο αναμένεται το Σαββατοκύριακο για την πυροπροστασία, «καμπανάκι» για πυρκαγιές λόγω θυελλωδών ανέμων. Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά στον Έβρο αλλά και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Θα πραγματοποιηθούν σήμερα περιπολίες επιτήρησης από πυροσβέστες και αστυνομικούς, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου φωτιάς.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση φωτιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση φωτιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.