Αλεξανδρούπολη: Αθώωσαν την νηπιαγωγό που έκλεινε 3χρονα παιδιά σε αποθήκη «για να ηρεμήσουν»

Αλεξανδρούπολη αθώωσαν την νηπιαγωγό που έκλεινε 3χρονα παιδιά σε αποθήκη

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε προκαλέσει φρίκη στο πανελλήνιο πριν από μερικούς μήνες. Οι γονείς των παιδιών που κατήγγειλαν το περιστατικό, εμφανίζονται οργισμένοι με την απόφαση αυτή.

Να μην τεθεί σε δυνητική αργία η νηπιαγωγός στην Αλεξανδρούπολη που κατηγορείται έπειτα από καταγγελία γονέων ότι κλείδωνε παιδιά ηλικίας 2-3 ετών σε σκοτεινή αποθήκη για να… ηρεμήσουν αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Το αίτημα στο 5μελες όργανο που συγκροτήθηκε με 2 γυναίκες δικαστές και 3 δημοτικούς υπαλλήλους – έναν προϊστάμενο διευθύνησης του δήμου Κομοτηνής και δύο αιρετούς υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης – είχε υποβάλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, όταν έλαβε τις φρικτές καταγγελίες από τους γονείς για τη συμπεριφορά της νηπιαγωγού.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ γνωμοδότησε να μην τεθεί σε δυνητική αργία η εργαζόμενη του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, απάλλαξε τη νηπιαγωγό, αφού η γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία 3-2 ήταν να μην τεθεί σε δυνητική αργία και πολύ περισσότερο να προχωρήσει η οριστική παύση, δηλαδή η απόλυση της…

Οι τρεις που ψήφισαν αρνητικά (υπέρ της νηπιαγωγού) ήταν οι δημοτικοί υπάλληλοι που μετέχουν στο όργανο. Στον αντίποδα, οι δυο δικαστικοί στο Πειθαρχικό, μια Αντιεισαγγελέας και μια Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότησαν θετικά για να τεθεί σε δυνητική αργία αποδεχόμενοι τους λόγους που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν αφήνει το θέμα έτσι, μιας και αφορά παιδιά το παίρνει προσωπικά, και θα προχωρήσει σε νέο αίτημα για να κριθεί η υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.