Έρχονται τα υδροπλάνα για Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη, μέσα σε 13 λεπτά η πτήση με λιγότερο από 40 ευρώ;

Έρχονται τα υδροπλάνα για Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη

Στελέχη της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια τη Δευτέρα έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη προκειμένου να ελέγξουν υποδομές και να αξιολογήσουν τις συνθήκες πτήσεων των υδροπλάνων που θα εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλη Αυγούστου θα γίνει το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο υδροπλάνου που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Σαμοθράκη μέσα σε 13 λεπτά (άραγε μπορεί να γίνει όντως σε τόσο λίγο χρόνο;).

Σε 13 λεπτά και με 6 πτήσεις καθημερινά για 12 μήνες κάθε χρόνο είναι το πρώτο σχέδιο για τα υδροπλάνα που θα συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με την Σαμοθράκη.

Μάλιστα πηγές λένε λόγω της κυβερνητικής ρύθμισης που επιτρέπει πλέον την ίδρυση «υδάτινων πεδίων» και όχι απαραίτητα υδατοδρομίων, το κόστος για κάθε πτήση, δεν θα ξεπερνά τα 40 ευρώ.

Επίσης, τα υδροπλάνα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την έκτακτη μεταφορά ασθενών αν χρειαστεί, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού ασφάλεια.

Εφόσον όλα πάνε καλά για την Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη, ο απώτερος στόχος της είναι η δημιουργία δικτύου υδροπλάνων για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σαμοθράκη και την σύνδεση μεταξύ Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Καβάλας και Θάσου.