Νέα αναβολή δόθηκε στη δίκη που αφορά τον βιασμό 5χρονου παιδιού από δύο συμμαθητές του σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, με την εκδίκαση της υπόθεσης να λαμβάνει την ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου του 2025.
Για την υπόθεση κακοποιήσεις του 5χρονου παιδιού κατηγορούνται οι γονείς των δύο παιδιών και δύο νηπιαγωγοί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής καθώς ζητήθηκε χρόνος για την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών, όπως και να οριστεί κατάλληλος διερμηνέας για την καλύτερη επικοινωνία με τους 5χρονους, που εμπλέκονται στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης.
Αντίθετη άποψη είχε η εισαγγελέας, ισχυρίστηκε πως στις κοινωνικές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, δίνονται στοιχεία για το περιβάλλον των 5χρονων, ωστόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε αποδεκτό το αίτημα αναβολής, το οποίο βρήκε σύμφωνη και την υπεράσπιση.
«Είχαμε ζητήσει κοινωνική έρευνα και στα σπίτια των δύο άλλων οικογενειών, στις οικογένειες, στις συνθήκες διαβίωσης των άλλων παιδιών. Υπήρχε μία πρώτη εικόνα, αλλά καμία ευελιξία στο πως θα μπορούσαν να μιλήσουν τα άλλα δύο παιδιά στις κοινωνικές υπηρεσίες, διότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Βρέθηκε όμως, ο κατάλληλος διερμηνέας. Οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργεοί πρέπει να αφουγκραστούν αυτά τα παιδιά που κάτι έχουν να πουν», δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου. Έπειτα, συμπλήρωσε πως «ό,τι έχουμε σήμερα από την κοινωνική έρευνα μας έχει αφήσει κατάπληκτους, διότι άλλα βλέπουμε στις καταθέσεις και άλλα στην κοινωνική έρευνα». Επίσης, σημείωσε, πως θα ακολουθήσει κατάθεση αγωγής, στρεφόμενη κατά των δύο οικογενειών, των δύο εκπαιδευτικών και του ελληνικού δημοσίου.
Η συνήγορος υπεράσπισης των δύο οικογενειών, Μένια Πολυχρόνη, σχετικά με την αναβολή της υπόθεσης δήλωσεL«θα δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες την έρευνα που έχουν ξεκινήσει για τις συνθήκες διαβίωσης των τριών οικογενειών, ώστε να δοθεί και σε εμάς η δυνατότητα να ασκήσουμε τα υπερασπιστικά μας δικαιώματα, κατόπιν των ερευνών αυτών».