Ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan

Ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan το οποίο χάθηκε την περασμένη εβδομάδα με πέντε επιβαίνοντες σε κατάδυση προς το ναυάγιο του «Τιτανικού».

Τα συντρίμμια περισυνελλέγησαν από τον βυθό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού από το πλοίο Horizon Arctic και μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς ενώ στη συνέχεια φορτώθηκαν σε φορτηγά.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου. Στο σημείο βρέθηκε και πλοίο της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο Titan έχασαν την ζωή τους περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση τους από μία καταστροφική «ενδόρρηξη», το αντίθετο της έκρηξης.

Ειδικοί στις υποβρύχιες αποστολές υποστήριξαν ότι η εταιρεία OceanGate, στην οποία ανήκε το υποβρύχιο, γνώριζαν ότι δεν ήταν ασφαλές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εταιρεία δεν είχε λάβει πιστοποίηση για την ασφάλεια του υποβρυχίου, το οποίο ήταν πρόχειρα κατασκευασμένο και η κίνηση του γινόταν από ένα χειριστήριο για βιντεοπαιχνίδια.