Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Market Pass σε Έβρο και Θεσσαλία


Το Market Pass θα ισχύσει έως το τέλος του χρόνου αλλά μόνο σε Έβρο και Θεσσαλία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην ΔΕΘ, εκπέμποντας το μήνυμα πως πολιτεία και πολίτες θα ξαναχτίσουμε ό,τι χάσαμε και χωρίς λάθη του παρελθόντος.

«Δύο είναι οι δεσμεύσεις μου, που θα οδηγήσουν στον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό για το αύριο: ό,τι χάσαμε Πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, αλλά καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επεσήμανε ακόμη ότι «θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε η άνιση μάχη μας με την κλιματική κρίση να μην είναι μια μάχη χαμένη».

«Μπορεί η επέλαση της κλιματικής κρίσης να ξεπερνά τις δυνατότητες των κρατικών δομών και των επιστημόνων αλλά με την συστράτευση όλων θα φανούμε ανθεκτικοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Άκουσα την οργή των πολιτών και διαπίστωσα πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του ότι στην Θεσσαλία έπεσαν 8 δισ. τόνοι νερού. Είδα και τις δυο όψεις του κράτους. Την σύγχυση αρμοδιοτήτων αλλά και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

«Ήδη ανακοινώσαμε ότι όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές θα έχουν σε πρώτη φάση έκπτωση 10%.

Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική στις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και θα συζητηθεί αναδιάρθρωση της ασφάλισης για την αγροτική παραγωγή.

Πρέπει να ανοίξει στην Ελλάδα η συζήτηση για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών όλων των σπιτιών όλων των μονάδων από φυσικές καταστροφές».

«Η θέση μου είναι ίδια. Δεν είμαστε οι δειλοί μοιραίοι και άβουλοι και δεν προσμένουμε σε κάποιο θαύμα αλλά πρέπει αν χτίσουμε το θαύμα της χώρας μας».

«Είναι βαρύ το χρέος και η εμπιστοσύνης γίνεται ευθύνη και το 41% δεν είναι διαβατήριο εφησυχασμού ούτε άλλοθι αλαζονείας αλλά εντολή για δουλειά και αποτέλεσμα.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να συγκρατηθούν οι τιμές. Ο πόλεμος της ακρίβειας θα είναι διαρκής τους επόμενους μήνες. Το market pass θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου μόνο στη Θεσσαλία και τον Έβρο», υπογράμμισε και τόνισε.