Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο των αγροτών στην Βουλή / Έβρος: Απέκλεισαν τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου

Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο των αγροτών στην Βουλή
EUROKINISSI

Χιλιάδες αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, άλλοι με τα τρακτέρ και άλλοι με λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Βουλή, όπου και πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο με τα αιτήματα τους να είναι αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, καθώς και αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών που έχουν υποστεί.

Όσοι αγρότες από τον Έβρο δεν κατέβησαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, συμπαραστάθηκαν απομακρυσμένα στους συναδέλφους τους με τον αποκλεισμό των τελωνείων Κήπων και Ορμενίου.

Οι αγρότες των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Τυχερού, και γενικότερα του νοτίου Έβρου, προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου Κήπων, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο και έξοδο φορτηγών.

Σημειώνεται βέβαια, πως έχουν διατηρήσει ανοιχτό τον δρόμο για τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, αλλά φυσικά στο μπλόκο υπάρχει μαχητική, αγωνιστική διάθεση.

Στο τελωνείο Ορμενίου, αγρότες και πολίτες έφτασαν περίπου την ίδια χρονική στιγμή με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από το μπλόκο των Καστανεών, αλλά και τα γύρω χωριά, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Ανάμεσα τους και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γυναίκες κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και ελληνικές σημαίες. Απέκλεισαν το τελωνείο και δεν επιτρέπουν την είσοδο και την έξοδο φορτηγών, ενώ κανονικά περνούσαν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.

«Όλοι είμαστε μέσα στα τρακτέρ μας όλη νύχτα. Περιμένουμε μέτρα στήριξης από τον πρωθυπουργό. Είμαστε ικανοποιημένοι με την συγκέντρωσή μας, αλλά θα πάμε μέχρι τέλους προκειμένου να πάρουμε αυτά που μάς αναλογούν. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν είδαμε κανέναν από την κυβέρνηση, ούτε συναντηθήκαμε με κάποιον. Είμαι 25 χρόνων και έτσι και εγώ, όπως και αλλοι συνάδελφοί μου θέλουμε ένα πρότυπο Ευρωπαίου αγρότη με ποιότητα ζωής. Θα αποφασίσουμε σήμερα τι θα κάνουμε», ανέφερε αγρότης.