Δημόσια Νοσοκομεία: Επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία ακόμα και σε μονάδες νεογνών, νοσηλείες καρκινοπαθών και ΜΕΘ

Επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία

Στην απόλυτη αποδόμηση του μέχρι σήμερα δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας προχωρά η κυβέρνηση.

Σε εφαρμογή τίθεται το κυβερνητικό σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η κοινή υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους, το ωράριο και το κόστος.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από τις 15:00 μέχρι τις 22:00.

Όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, οι ασθενείς θα καλούνται πλέον να πληρώνουν μέχρι και για τη ΜΕΘ, τη νοσηλεία σε μονάδες νεογνών, τις μεταμοσχεύσεις αλλά και τις θεραπείες σε καρκινοπαθείς, όπως δημοσιεύτηκε στην ΚΥΑ για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

“(..) 2.000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει”, σχολιάζει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

Ο τιμοκατάλογος για τα απογευματινά χειρουργεία του δωρεάν δημοσίου συστήματος… είναι, από 300 έως 2.000 ευρώ. Την υπογραφή τους στην ΚΥΑ που αφορά τα απογευματινά χειρουργεία έβαλαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Μαζί με αυτά ανακοινώθηκαν και τα ποσά που θα χρειαστεί να καταβάλλουν οι ασθενείς.

«Σκοπός μας είναι η ισχυροποίηση του ΕΣΥ και η ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα του. Αν και πιστεύω στις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας, δεν πιστεύω ότι κανένα κράτος στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δημόσια υγειονομική περίθαλψη», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.