Βιβλίο για τη θρακιώτικη γαστρονομία από τους μαθητές του Γυμνασίου Τυχερού

Βιβλίο για τη θρακιώτικη γαστρονομία από τους μαθητές του Γυμνασίου Τυχερού

Βιβλίο για τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας από μαθητές.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τυχερού, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης, δημιούργησαν ένα βιβλίο για την τοπική γαστρονομία της Θράκης.

Ξεκινώντας ότι η σωστή διατροφή κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία αλλά και στο περιβάλλον, ανακάλυψαν έναν σπουδαίο γαστρονομικό πλούτο συνταγών και γεύσεων, με το βιβλίο να περιέχει βασικά χαρακτηριστικά της εβρίτικης κουζίνας, όπως παραδοσιακές σπιτικές συνταγές παλαιότερων μορφών ζωής που διατηρούνται στην περιοχή και ήθη και έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ειρήνη Αμοργιανιώτη.