Ορεστιάδα: Ένοχος 74χρονος για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι

Ορεστιάδα ένοχος 74χρονος για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι
εικόνα αρχείου

Ομόφωνα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ο 74 ετών άνδρας, χωρίς ελαφρυντικά, για τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο άτομο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για παράνομη βία σε βάρος ενός κοριτσιού σε περιοχή της Ορεστιάδας.

O 74χρονος κάτοικος από την περιοχή της Ορεστιάδας, είχε κατηγορηθεί ότι ασέλγησε σε ανήλικο κορίτσι γειτονικής του οικογένειας.

Συγκεκριμένα, στον 74χρονο ηλικιωμένο, επιβλήθηκε η συνολική ποινή των 7,5 χρόνων κάθειρξης ( η ανώτατη λόγω της ηλικίας του) για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 13 έτη, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και παράνομη βία.

Η απόφαση για την ενοχή του ηλικιωμένου και μη αναγνώριση ελαφρυντικών ελήφθη ομόφωνα από το Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης. Η δίκη είχε διάρκεια περίπου 5-7 ώρες και ξεκίνησε 9 το πρωί της Παρασκευής 17/05/24.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση συνέβη το Σεπτέμβριο 2021, όταν η οικογένεια του παιδιού αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πολλοί από τους κατοίκους της Ορεστιάδας βοηθήσαμε με υλικά αγαθά και γενικότερη υποστήριξη.

Με πρόσχημα να βοηθήσει ο τότε 71χρονος ηλικιωμένος (πατέρας,συζυγος και παππούς) παρέσυρε το ανήλικο κοριτσάκι στο σπίτι του (όταν έλειπε η σύζυγος του) και τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και επίσημα από το δικαστήριο.
Η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό και μετά από περίπου 3 χρόνια, δικαιώθηκε!