Bελόπουλος: Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι με την ακρίβεια / Μείωση στις τιμές των καυσίμων για να παράγει ο αγρότης φτηνά προϊόντα

Bελόπουλος οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι με την ακρίβεια μείωση στις τιμές των καυσίμων για να παράγει ο αγρότης φτηνά προϊόντα

Για την ακρίβεια, τις ευρωεκλογές, το δημογραφικό πρόβλημα και όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εστιάζοντας το θέμα των αυξημένων τιμών και στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είπε ότι αν του δοθεί η δύναμη από τον κόσμο θα την σκίσει.

«Ψάχνουν να βρουν όλοι πού οφείλεται η ακρίβεια. Βολεύει την κυβέρνηση στην ακρίβεια οικονομικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στα έσοδα από το ΦΠΑ που εισπράττει το κράτος από τις αυξημένες τιμές υποστηρίζοντας ότι στην κυβέρνηση δεν θέλουν καταπολεμήσουν την ακρίβεια.

«Δεν έχουμε ανταγωνιστικότητα. Αν δε μειωθεί η τιμή των καυσίμων τελείωσε η Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μείωση στις τιμές των καυσίμων για να μπορεί να παράγει ο αγρότης φτηνά προϊόντα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. 

Συγκρίνοντας την ελληνική πραγματικότητα με την τουρκική υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει κάνει βήματα προς τα πίσω λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γυρίστε τα δέκα χρόνια πίσω. Ο μέσος όρος της σύνταξης ήταν 1570 ευρώ, τώρα είναι 1000 ευρώ». Μάλιστα, όπως υποστήριξε, «δεν κάναμε έντεκα χρόνια το παραμικρό για να παράγει πλούτο η Ελλάδα και παράγει μόνο χρέη.» 

Πρόσθεσε δε ότι ως Ελληνική Λύση κατέθεσε έντεκα προτάσεις προς στο Υπουργείο Οικονομίας, μαζί με μια μελέτη, τις οποίες ο υπουργός δεν εφάρμοσε. «Μπορώ να κάνω περιστολή δαπανών αλλά από εκεί που πρέπει, όχι από την τσέπη του Έλληνα» συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος.

Μιλώντας με τις έμμεσες αναφορές του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του απάντησε ότι «δεν είναι λαϊκιστής, όπως ο πρωθυπουργός».

“Θα σκίσω την Συμφωνία των Πρεσπών την επόμενη μέρα”

Θέλοντας να μιλήσει για τις ευρωεκλογές και την εξωτερική πολιτική αναρωτήθηκε εάν είναι πατριώτης ο πρωθυπουργός «που ανέχθηκε ένα Ράμα να λέει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Αλβανία και τους Αλβανού». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του εστίασε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μου δώσει τη δύναμη ο ελληνικός λαός να σκίσω κανονικά τη συμφωνία την προδοτική». Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο «η Βόρεια Μακεδονία δεν υπάρχει, αλλά FYROM, όπως λεγόταν πριν».

Και όπως είπε όταν ο άλλος προσβάλλει μια συμφωνία η μόνη λύση είναι διπλωματική ή ο πόλεμος. «Θα την σκίσω την επόμενη μέρα. Η μόνη λύση είναι αντίμετρα γιατί οι Σκοπιανοί ταΐζονται από την Ελλάδα». Ερωτηθείς για το όνομα που θεωρεί ότι πρέπει να έχει η γειτονική χώρα απάντησε «Σκόπια».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για την Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι «ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει βέτο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Ποντάροντας στο θέμα αυτό δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί την προσβολή της Μακεδονίας μας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις περιοδείες των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών στη Βόρεια Ελλάδα.

Κάνοντας λόγο «για σουργελοποίηση» της πολιτικής επέκρινε την χρήση των social media αλλά και το life style που προβάλλουν κάποιοι ενώ καυτηρίασε και τους άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Kαι όπως είπε ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε την θρησκεία».

Ερωτηθείς για την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την αύξηση των συντάξεων υποστήριξε ότι «ένα γίνουν εξορύξεις θα έχουμε χαμηλές τιμές στο κόστος της παραγωγής, θα χαμηλώσει η ακρίβεια, θα αυξηθεί το εισόδημα γιατί θα ξοδεύεις παραπάνω για να αγοράσεις προϊόντα. Αν συνδεθούν (σ.σ. οι συντάξεις) με τα ασφαλιστικά ταμεία και γίνει τιτλοποίηση, όπως στη Νορβηγία, μπορούμε να έχουμε χιλιάδες ευρώ σε συντάξεις».