Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των καταδικασθέντων για τη δολοφονία και το βιασμό της

Τοπαλούδη απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των καταδικασθέντων

Έχουν περάσει 6 χρόνια από το φρικτό έγκλημα στη Ρόδο, με θύμα την δικιά μας Ελένη Τοπαλούδη.

Οι ψυχροί δολοφόνοι και βιαστές της Ελένης, ζήτησαν αίτηση αναίρεσης. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα που υπέβαλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος Αλβανός. Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο είναι τελεσιδίκως καταδικασθέντες σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για την ανθρωποκτονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο και δεν αναγνωρίζεται ελαφρυντικό ούτε καμία αναίρεση αιτήματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Στ’ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι.

Ως προς τις ελαφρυντικές περιστάσεις, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ορθώς απέρριψε τα σχετικά αιτήματα των κατηγορουμένων. «Δεν προκύπτει ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας, το δικαστήριο το τεκμηριώνει απολύτως στην απόφασή του», τόνισε η κ. Κοντακτσή μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στο ζήτημα της διάρκειας της διαδικασίας, η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε πως «η υπόθεση αυτή συνολικά κράτησε περίπου 3,5 χρόνια και χωρίς αναβολές. Μέσα στα απολύτως επιτρεπόμενα πλαίσια. Απολύτως αιτιολογημένα η απόφαση κρίνει ότι είναι απορριπτέος ο λόγος αυτός».

Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε πως η απόφαση «αξιολόγησε το περιεχόμενο όλων των αποδεικτικών μέσων. Εμπεριέχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» και, συνεπώς, οι αναιρέσεις των κατηγορουμένων πρέπει να απορριφθούν». Με την εισαγγελική εισήγηση συντάχθηκαν οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας και Ευάγγελος Γκιουγκής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας Αλέξης Κούγιας κατά τη δίκη των δύο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Τι υποστηρίζει ο Ροδίτης

Στην αίτηση αναιρέσεως που άσκησε ο Ροδίτης αρνήθηκε την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία έχει κριθεί ένοχος και διατείνεται, πως είναι ένας αριστερόχειρας και του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για μία ανθρωποκτονία που έγινε από δεξιόχειρα, επιπλέον του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών για ένα βιασμό που όπως υποστηρίζει δεν διέπραξε.

Περιορίζει την συμμετοχή του στο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι κατάφερε στο θύμα ένα «δυνατό κροσέ» ενώ διατείνεται ότι το χτύπημα με το σίδερο έγινε από δεξιόχειρα ομοίως και τα τραύματα με το μαχαίρι.