Έβρος: Αντιδράσεις συνοριοφυλάκων για αποσπάσεις ακόμα και σε νησιά

Έβρος αντιδράσεις συνοριοφυλάκων για αποσπάσεις 

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη στον Έβρο και τα συγχαρητήρια που έδωσε στους συνοριοφύλακες για το έργο που προσφέρουν στα σύνορα της χώρας μας, οι αποσπάσεις αστυνομικών συνεχίζονται, ακόμα και σε νησιά…

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτό το γεγονός και έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τους βουλευτές του νομού. Στην επιστολή – διαμαρτυρία αναφέρεται οτι οι μετακινήσεις προσωπικού από τις Διευθύνσεις της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας είναι “αμέτρητες” και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου που υπάρχουν αυξημένες μεταναστευτικές ροές και δεκάδες συλλήψεις καθημερινά.

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσουν «στις απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές, ώστε να μπει μία τάξη στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις υποχρεωτικές αποσπάσεις».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, αυτές οι αποσπάσεις από τον Έβρο γίνονται παρά τη θέληση των αστυνομικών και “στα όρια του εκβιασμού”. Έτσι οδηγούνται οικογενειάρχες εργαζόμενοι να ξεσπιτωθούν και να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες οι ίδιοι, αλλά και η οικογένειά τους που μένει πίσω στον Έβρο.

Τονίζεται μάλιστα, πως οι αποσπάσεις γίνονται «χωρίς ξεκάθαρο σχεδιασμό, βιαστικά, και για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Επισημαίνει ακόμα ότι «η πρακτική αυτή ξεπερνά κάθε λογική, μετατρέπει τους συνοριακούς φύλακες σε αναλώσιμους αριθμούς» και «περισσότερο διαλύει τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και τα αστυνομικά τμήματα του Έβρου».

Καταλήγοντας, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων του Έβρου καλεί το υπουργείο να λύσει το θέμα, ώστε «να επανέλθει το κλίμα ηρεμίας στο προσωπικό και στις οικογένειες των συνοριοφυλάκων και να βελτιωθεί η υπηρεσιακή καθημερινότητα των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης».