«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Η απόφαση Ανδρουλάκη για κομματική πειθαρχία

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
ΙΝΤΙΜΕ

«Εμφύλιος» ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, αν και θα λέγαμε ότι αφορμή δεν είναι το νομοσχέδιο αλλά η προεδρική καρέκλα (σε επόμενα άρθρα μας θα αναλύσουμε τι εννοούμε και τι κινδύνους κρύβουν οι ευρωεκλογές για το κάθε κόμμα).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σαφές την διαγραφή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δεν θα ανεχθεί καμία διαφοροποίηση από τη θέση του κόμματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Νίκου Ανδρουλάκη.  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έφτασε στο σημείο να δηλώσει: «Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία».

«Κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο λέμε «όχι» στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη», φέρεται να είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ επέμεινε λέγοντας ότι έπρεπε να έχει γίνει συνεδρίαση για την στρατηγική του κόμματος για το επίδικο ζήτημα. «Δεν μας φώναξες να σου πούμε την άποψή μας όσοι σπουδάσαμε έξω ή έχουμε τα παιδιά μας έξω, όπως μας είχες πει», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανεβάζοντας την ένταση στην αίθουσα.

«Τι προτείνεις δηλαδή;», τον ρώτησε με σκωπτικό ύφος ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ ακολούθησε αντιπαράθεση και με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επίσης έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου Πιερρακάκη.

«Δεν έχουμε συζητήσει το νομοσχέδιο, δεν είμαστε υπάλληλοι να εκτελούμε εντολές 2-3 ανθρώπων», φέρεται να είπε στην παρέμβασή της και η κ. Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «Εχω συγκεκριμένες απόψεις, που δεν αλλάζουν. Θέλω να μου πείτε αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για να ξέρω τι θα πράξω», ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου σε έντονο κλίμα

Ο Ανδρουλάκης επεσήμανε πως «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματός μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16». Όπως είπε ο Ανδρουλάκης το ΠΑΣΟΚ θέλει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και ισχυρή ρύθμιση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.