Περιοδεία Πέτρου Κόκκαλη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Πέτρος Κόκκαλης

Τριήμερη περιοδεία σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή 10 Μαϊου, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης, κατά την οποία θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες και θα μετάσχει σε εκδηλώσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον.

Το μεσημέρι θα μεταβεί στο Κιλκίς όπου θα επισκεφθεί την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Staramaki», μία ελληνική εταιρεία που στηρίζει το περιβάλλον και τη ντόπια αγροτική οικονομία.

Στις Σέρρες θα έχει συνάντηση με τη δήμαρχο της πόλης, Βαρβάρα Μητλιάγκα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», στο καφέ «Μπρίκι» στις 20:00. Την παρουσίαση θα προλογίσει ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Στέργιος Γαλάνης.

Το Σάββατο 11 Μαϊου ο κ. Κόκκαλης θα βρεθεί στη Δράμα όπου θα επισκεφθεί την εθελοντική οργάνωση Πελίτι, η οποία διοργανώνει την 24η Γιορτή Σπόρων. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στην Καβάλα όπου θα έχει συνάντηση με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα Εις Φιλίππους», ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει σε συζήτηση για περιβαλλοντικά και αγροτικά θέματα με ομάδα πολιτών στο Κεντρικό Κανάλι Φιλίππων και τα Τενάγη των Φιλίππων.

Την Κυριακή 12 Μαϊου θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα, το Σουφλί, τη Δαδιά και την Αλεξανδρούπολη, όπου στις 19:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, ενώ θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη. Στο Σουφλί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Καλακίκο, ενώ στην Ορεστιάδα θα βρεθεί με ομάδα πολιτών και στελεχών του ΚΟΣΜΟΥ.

Τη Δευτέρα 13 Μαϊου θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, τον πρόεδρο των αλιέων Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Σαρίκα και θα επισκεφθεί το χωριό Άβαντας.

Στην περιοδεία θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη του ΚΟΣΜΟΥ, Νατάσα Βασίλειου, Φίλιππος Γκανούλης, Πάνος Γρέδης, Μπεατρίς Σεμακούλα, Ευδοκία Τσαγκλή και Χρύσα Χατζηθεοδώρου.