Ο Λευτέρης Αυγενάκης χτύπησε εργαζόμενο / Εκτός ΝΔ με απόφαση του Μητσοτάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χτύπησε εργαζόμενο

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη χειροδικία εις βάρος υπαλλήλου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον πρώην υπουργό στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πάντως αρνείται να παραδώσει την έδρα του, αν και -όπως λέει- σέβεται την απόφαση διαγραφής του. 

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,  Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σημειώνεται πως για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα απαιτεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Τι συνέβη

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, χτύπησε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πρώην υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης μπέρδεψε την πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομα του από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση. Σε έξαλλη κατάσταση, ο πρώην υπουργός εμφανίζεται στο βίντεο να χαστουκίζει έναν εργαζόμενο του αεροδρομίου. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως του φώναξε, «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…», ενώ στη συνέχεια άρχισε να σπάει και τον εξοπλισμό του αεροδρομίου. Επιτέθηκε επίσης λεκτικά και σε αστυνομικούς, επικαλούμενος την ασυλία του για να μην συλληφθεί, απειλώντας τους πως θα τους μεταθέσει δυσμενώς.. στο Σουφλί..