Κασσελάκης: Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του

Κασσελάκης ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης, έδωσε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων για την ακρίβεια και την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Στέφανος Κασελάκης έκανε κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να στείλουν μήνυμα στην κάλπη απέναντι στην κυβερνητική αλαζονεία του 41%, όπως είπε, απέναντι σε μια κυβέρνηση σκληρή και ανάλγητη, όπως ανέφερε.

Ενόψει ευρωκάλπης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για το έγκλημα των Τεμπών. Όπως ανέφερε μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν να γίνει αυτό. Ψέματα για τις μειώσεις των φόρων. Ψέματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έβαλε στο “στόχαστρο” ο κ. Κασσελάκης τους χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη στο πεδίο της οικονομίας και της ακρίβειας, με αιχμή, μεταξύ άλλων την επιστολή του πρωθυπουργού προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επέμεινε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης για μείωση της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα αλλά και για τις επιχειρήσεις.
Δήλωσε ότι ο φορολογικός συντελεστής θα πρέπει να πέσει από το 22 στο 17%.
Επέμεινε επίσης ότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένα.

Άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αν θεωρούν επιζήμια, όπως είπε, τη συμφωνία να πάνε στα Σκόπια και να την αλλάξουν, γιατί δεν πάνε στα Σκόπια να φέρουν μια επωφελή συμφωνία. Λένε ψέματα στους πολίτες, είπε και αν λένε ψέματα γι’ αυτό το ζήτημα, τότε λένε ψέματα για τα πάντα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε:

«Η κυβέρνηση είπε ψέματα προεκλογικά. Είπε ψέματα όσον αφορά στο έγκλημα των Τεμπών που αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπήρξε μονταζιέρα, ότι υπήρξε μυστική συνάντηση δύο μέρες μετά το έγκλημα για να μπαζωθεί, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια, δήθεν για να ανοίξουν οι σιδηρόδρομοι. Ψέματα για τις μειώσεις φόρων. Ψέματα όσον αφορά στο οικονομικό θαύμα δήθεν της χώρας που τώρα ξέρουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με τη Βουλγαρία. Γιατί περίμενε μέχρι τώρα προεκλογικά να στείλει την επιστολή όταν είχε την κ. φον ντερ Λάιεν στο σπίτι του στα Χανιά.

Ουδέποτε σκέφτηκε τότε να το αναφέρει στην κ. φον ντερ Λάιεν. Τότε δεν υπήρχε ακρίβεια; Τώρα περίμενε προεκλογικά. Και τι έκανε αυτή η επιστολής Ρωτάει στην ουσία αυτή η επιστολή για ποιο λόγο δεν δουλεύουν οι ελεύθερες αγορές στην Ελλάδα; Για ποιο λόγο υπάρχουν ολιγοπώλια; 

Υπάρχει μια μερίδα του πληθυσμού, θα έλεγα είναι κοντά στο 20% που όντως ευημερεί. Υπάρχει μια άλλη μερίδα 80% η οποία πονάει, πιέζεται αυτή τη στιγμή και μέσα σε αυτό το 80% υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που πραγματικά αγκομαχά. 
Ναι, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σ όλους τους Έλληνες και απευθύνομαι με διαφάνεια και με σεβασμό και με ταπεινοφροσύνη.
Και γι αυτό το λόγο αντί να βγάλουμε σποτάκια που λένε ψέματα περί πιο κοντά στην Ευρώπη, όταν είμαστε χειρότεροι στους καλούς δείκτες και καλύτεροι στους κακούς δείκτες.

Εμείς λέμε την αλήθεια στον κόσμο και έχουμε μια άλλη στάση στην Ευρώπη. Και ο πρωθυπουργός εδώ πέρα στη συνέντευξή σας είπε για το μεταναστευτικό και δεν σας είπε ότι έχει συμφωνήσει η Ελλάδα να γίνει στην ουσία αποθήκη μόνιμης παραμονής επί πληρωμή για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτών των ταλαιπωρημένων ψυχών. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές. Πρέπει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του».