Κασσελάκης: Υποψηφιότητα για την ηγεσία ακόμη και απέναντι στον Τσίπρα / «Ρίχνει γέφυρες» στο ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης υποψηφιότητα για την ηγεσία ακόμη και απέναντι στον Τσίπρα
EUROKINISSI

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία ενός κεντροαριστερού φορέα ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα ανοίγματα που έκανε αφ΄ενός προς στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη και αφ’ ετέρου προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δημιουργούν νέα δεδομένα. 

Την πρόταση για κοινή κοινοβουλευτική δράση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετική και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ενώ οι προτάσεις για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση, πληθαίνουν και οι «μνηστήρες» που θα μπορούσαν να ηγηθούν του εγχειρήματος. «Παρών» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλέγω από τη βάση διότι δεν πιστεύω στη συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη λαϊκή νομιμοποίηση», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ερώτηση αν είναι υποψήφιος ακόμα κι αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Με διάθεση αυτοκριτικής ο Στέφανος Κασσελάκης «ρίχνει γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη και ξεκαθαρίζει ότι στην υπόθεση των υποκλοπών είναι με το θύμα και όχι με τον θύτη, ενώ ανοιχτός στην πρότασή του για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε λογικές ρεαλιστικές προοδευτικές κινήσεις που θα αναδεικνύουν ελλείμματα κυβέρνησης για στέγαση, για τα ολιγοπώλια, την ενέργεια. (…) Είμαι θετικός αλλά θέλω ρεαλισμό και πρόοδο και όχι λαϊκισμό» , διευκρίνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με την πρόταση για κοινοβουλευτικές συμπράξεις να βρίσκεται στο τραπέζι, η Βούλα Κεχαγιά δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με την αυτόνομη πορεία του. «Και αν πράγματι η κοινωνία έρθει και πει, είναι αξίωση να φύγει η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη και να δούμε έναν μεγάλο φορέα της κεντροαριστεράς, τότε λοιπόν, θεωρητικώς θα εξελιχθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα».